Voet Reflex massage behandeling

De voeten weerspiegelen de conditie van het hele lichaam. Alle organen kunnen worden geprojecteerd op de voeten. Door massage van reflex zones op de voeten wordt de doorbloeding en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam gestimuleerd. Een behandeling bestaat uit zowel Westerse als Chinese technieken. Naast reflex zones  worden tijdens een behandeling ook meridiaanbanen en accupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën meegenomen. Een behandeling is geschikt voor een ieder, zowel jong als oud. De volgende klachten kunnen met VoetReflex behandeld worden:  constipatie, rugklachten, ademhalingsklachten, hoofdpijn of algehele vermoeidheid.

Er zal bij de eerste behandeling een intake gesprek gevoerd worden om de klachten, eventuele contra indicaties en constitutie van de cliënt in kaart te brengen voor een passende behandeling.

Tuina* therapie behandeling

Lichaamsmassage is in China van oudsher een belangrijk onderdeel van de (preventieve) geneeskunde. Bijna elk ziekenhuis in China heeft een aparte massage afdeling. Deze massages stimuleren en reguleren het meridiaan systeem waardoor blokkades of stagnaties als gevolg van overbelasting of stress verminderen. Zodoende wordt de energie peil en de bloedcirculatie in het lichaam weer in balans gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van zowel oppervlakkige  als krachtige druk-, draai- en wrijftechnieken.

Een Tuina massage heeft zowel een ontspannende als therapeutische werking.

Ook hier geldt dat er bij de eerste behandeling een intake gesprek gevoerd wordt om de klachten, eventuele contra indicaties en constitutie van de cliënt in kaart te brengen voor een passende behandeling. Mogelijke klachten die behandeld kunnen worden zijn: tennisarm, hoofd-, nek-,schouder-, rug-, pols-en knieklachten.

(*Tuina spreek je uit als: twie-naa)

Tijdens de behandelingen wordt het ondergoed ten alle tijde aan gehouden.